Nieuws

Heise ondernemers nemen een kijkje in De Ideeenfabriek.


Woensdagavond 21 september was onze Ondernemersvereniging te gast bij de Firma Koek. Dit nog jonge bedrijf bouwt websites en is ontstaan uit een samenwerking tussen WeCreate it en Sense Interactive. Het is gevestigd in de Ideeënfabriek te Uden. Deze vroegere Philipsfabriek is nu een modern verzamelgebouw voor allerlei kleine bedrijven. Veelal op het gebied van communicatie en innovatie. De kracht hiervan is het netwerken en het open karakter van het totale gebouw. Johan Visser gaf als horecamanager een uiteenzetting en rondleiding. Inmiddels zijn er zo’n 50 bedrijven gevestigd. Alle faciliteiten worden gedeeld en dat is een groot voordeel. Men kan gebruik maken van de horeca, spreekkamers, telefoniste en computerspecialisten. En men probeert ook klanten te ‘delen’. Visser spreekt dan ook over een soort kruisbestuiving. 

Joris van Asseldonk en zijn collega’s gaven een kijkje in de keuken van zijn nieuwe bedrijf Firma Koek. Dat er bij de manier van werken hier sprake is van pokeren, moest nader toegelicht worden. Maar duidelijk werd dat het toch een serieus onderdeel van het werk was. Een moderne aanpak, die past bij een jong bedrijf.

De avond werd afgesloten met een korte uiteenzetting over collectieve energie inkoop. De heren Ties van Esch uit Veghel en Vincent de Vroomen legden uit hoe je door gezamenlijke inkoop van gas en stroom altijd goedkoper uit kunt zijn. Als particulier en als grootverbruiker. 

Johan Visser demonstreerde zijn specialiteit, BBQ-service, met lekkere hapjes. Samen met een drankje en gezellig napraten werd het een geanimeerde avond. Een goede presentatie van Firma Koek en De Ideeënfabriek, alleszins de moeite waard.

Bekijk meer foto's Terug