Nieuws

OVM zet deuren open voor alle Heise ondernemers!


Op 28 september slaan Tennis & Padel de Krekel en OVM de handen in een om alle ondernemers van Mariaheide bij elkaar te krijgen. Deze aankomende activiteit is namelijk voor alle ondernemers uit Mariaheide. Als ondernemersvereniging geloven wij in de kracht van netwerken en het delen van kennis. Het huidige aantal van 50 leden lijkt al best flink, maar schrik niet, 100 tot 150 ondernemers zijn nog geen lid! Daarom vinden wij het belangrijk dat iedere ondernemer kennis kan maken met de vereniging. Dit gaan we doen in een informele setting waarbij sport en spel, netwerken en gezellig borrelen centraal staan. We starten om 16:00 uur met het sport en spel gedeelte, want we hebben een nieuwe sport erbij in Mariaheide! Hanneke Ketelaars zal het programma openen met een korte introductie over het bedrijf en de nieuwe sport (Padel). Vervolgens zal er een clinic plaatsvinden voor de ondernemers die kennis willen maken met Padel. Het leuke aan Padel is dat je het na 30 minuten al onder de knie hebt en de eerste rally’s kunt spelen! Dit is je kans om samen met andere ondernemers kennis te maken met de sport.Rond de klok van 19:00 uur steken we de bbq aan en gaat de feestavond beginnen. Voor de ondernemers die geen interesse hebben in de kennismaking met Padel is dit ook het moment om aan te sluiten bij de activiteit. Rond 01:00 uur tappen we dan het laatste rondje, om vervolgens terug te kijken op een succesvolle avond met hopelijk alle heise ondernemers.Aanmelden is geheel kosteloos en kan via de volgende link: https://podio.com/webforms/23291120/1665121, het is ook mogelijk om een mail te sturen naar ovmariaheide@gmail.com. Uiteraard kun je daar ook je eventuele vragen stellen. Wij hopen jullie 28 september (16:00 uur) allemaal te mogen verwelkomen op Tennis en Padel de Krekel.Leden & bestuur Ondernemers Vereniging Mariaheide.

Lees meer

Jaarvergadering Ondernemers Vereniging Mariaheide


De Ondernemers Vereniging Mariaheide hield op 22 maart haar jaarvergadering. We waren deze keer te gast bij De Meesters. Voorzitter Marijn van de Broek was aftredend en niet herkiesbaar. Dat betekent dat momenteel het bestuur nog uit drie leden bestaat. Het voorstel om een externe voorzitter te zoeken, werd niet aangenomen. Wel werd voorgesteld om activiteiten te laten voorbereiden door de leden. Wie een goed idee heeft, kan dit voorstellen en uitwerken. Dat betekent ook een mindere belasting van het bestuur. Voor dit jaar staan er al een paar activiteiten gepland, waaronder een bezoek aan de Traditiekamer van vliegbasis Volkel. De vergadering besloot eenmalig € 1000,- te schenken aan de gemeenschap van Mariaheide. Later dit jaar zal duidelijk worden hoe deze worden ingezet.Voorafgaand aan de vergadering was het woord aan gastspreker Rinio van de Ven over het onderwerp Bedrijfsvoering. Hijzelf is eigenaar van een vloerenbedrijf. Rode draad in zijn verhaal was de vraag waarom je iets doet: WHY. Ambities bepalen het succes van je bedrijf. Dit succes wordt vergroot door mensen te betrekken bij je werkwijze, door mensen te laten groeien. Geef je personeel drie dingen: Zelfstandigheid-zingeving en meesterschap (beter willen worden). Rinio voorspelde dat in de toekomst bedrijven geen bazen meer hebben, maar coaches.Na een erg zinvolle avond werd er nog even nagepraat onder het genot van een drankje. Jos Lomans, bedankt voor de gastvrijheid.

Lees meer

Ondernemers Mariaheide bezoeken Maasvlakte 2


Met een volle bus vertrokken de Heise ondernemers woensdag 21 september vanaf het Dobbelsteenplein naar Rotterdam voor een bezoek aan de containerterminal Maasvlakte 2. Deze nieuwe haven, een sterk staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft, wat in 2035 klaar zal zijn ligt eigenlijk een heel eind buiten de kust, omdat de havens alsmaar gegroeid zijn richting Noordzee. Na een presentatie in het bezoekerscentrum gingen we de ferryboot van Futureland op. Gids Louise, een lopende spraakwaterval, strooide met getallen en bedragen, die zelfs ‘grote ondernemers onder ons’ onder de indruk brachten. Honderden containers op één schip, een diepte van 40 meter in de haven, achthonderdduizend euro voor een stuk kademuur van een paar meter. Opvallend was het feit dat er zo weinig mensen aan het werk leken te zijn. Het meeste werk is geautomatiseerd. De kranen worden vrijwel geheel vanuit een regelcentrum aangestuurd. En de containerwagens rijden onbemand rond. Een raar en futuristisch gezicht. Midden in de Alexiahaven lag toevallig op dit moment het grote ladingschip Dockwise Vanguard met daarbovenop het enorme kraanschip de Hermod. Deze Hermod wordt binnenkort vervoerd naar China om daar gesloopt te worden. Men heeft eerst de Vanguard af laten zinken, waarna de Hermod erop kon varen. De indrukwekkende cijfers: De Hermod is 90 meter hoog, 86 meter breed en 154 meter lang. Zij is gebouwd in 1978. De interessante en gezellige excursie werd afgesloten met een hapje en drankje bij Moeke Mooren in Appeltern.

Lees meer

Golven en feesten met de ondernemers


Op 10 juni had onze Ondernemersvereniging een gezellige dag georganiseerd voor haar leden. Deze bestond uit twee onderdelen. Voor de sportievelingen was er in de middag een golfclinic in St. Oedenrode. Zo’n vijfentwintig deelnemers hadden zich opgegeven. Die kregen les in de basistechnieken van de golfsport. Zij weten nu precies wat chippen en putten is. Kampioen van de clinic was Yvonne van Sleeuwen.Later op de avond kwamen zo’n dertig ondernemers naar D’n Brouwer. Ook sportief, maar van een andere orde.  Het was uitstekend weer, dus we konden op het terras volop netwerken, ofwel buurten. Natuurlijk onder het genot van een lekker koud pilsje of ander lekker drankje. De volgende activiteit van de OVM staat alweer op de kalender. Dat zal op 21 september zijn. De uitnodiging hiervoor is al verstuurd.

Lees meer

OVM op bezoek bij de Wit Metaaltechniek


Op 17 november waren we te gast bij Rick en Bianca de Wit. Zij hebben onlangs hun nieuwe bedrijfspand geopend aan de Voltaweg in Veghel. Door uitbreiding van de orderportefeuillle groeiden ze op de Bolstweg uit hun jasje. Na de ontvangst met koffie en thee kregen we in de grote bedrijfshal een rondleiding van Rick en enkele van zijn personeelsleden. Die demonstreerden de nieuwste computergestuurde machines. Ook kregen we de zelf ontwikkelde groentesnijmachine, die vooral door aspergetelers wordt gebruikt. De Wit maakt vooral producten voor transportsystemen. Maar daarnaast neemt het bedrijf ook veel andere opdrachten aan van bedrijven of particulieren. De Wit bedient zijn klanten graag op hun wensen. Klantvriendelijk en zonder tijdverlies. Roestvrij staal, aluminium en staal zijn de meest gebruikte grondstoffen. Na deze interessante uitleg stond Mathijs van Donzel van adviesbureau Nehem.nl al klaar voor het volgende programmapunt. In vier groepen kregen we stellingen voorgelegd. Deze brachten een levendige brainstormsessie teweeg, die de organisatie binnen de Ondernemersvereniging op een hoger plan moet brengen. Maar ook individuele ondernemers konden hier wel tips uit halen. Veel goede ideeën kwamen op tafel. Een vruchtbare discussie dus. Wie er niet was, heeft wat gemist! Rick en Bianca bedankt voor de gastvrije ontvangst en succes met jullie mooie bedrijf.

Lees meer

Heise ondernemers nemen een kijkje in De Ideeenfabriek.


Woensdagavond 21 september was onze Ondernemersvereniging te gast bij de Firma Koek. Dit nog jonge bedrijf bouwt websites en is ontstaan uit een samenwerking tussen WeCreate it en Sense Interactive. Het is gevestigd in de Ideeënfabriek te Uden. Deze vroegere Philipsfabriek is nu een modern verzamelgebouw voor allerlei kleine bedrijven. Veelal op het gebied van communicatie en innovatie. De kracht hiervan is het netwerken en het open karakter van het totale gebouw. Johan Visser gaf als horecamanager een uiteenzetting en rondleiding. Inmiddels zijn er zo’n 50 bedrijven gevestigd. Alle faciliteiten worden gedeeld en dat is een groot voordeel. Men kan gebruik maken van de horeca, spreekkamers, telefoniste en computerspecialisten. En men probeert ook klanten te ‘delen’. Visser spreekt dan ook over een soort kruisbestuiving.  Joris van Asseldonk en zijn collega’s gaven een kijkje in de keuken van zijn nieuwe bedrijf Firma Koek. Dat er bij de manier van werken hier sprake is van pokeren, moest nader toegelicht worden. Maar duidelijk werd dat het toch een serieus onderdeel van het werk was. Een moderne aanpak, die past bij een jong bedrijf. De avond werd afgesloten met een korte uiteenzetting over collectieve energie inkoop. De heren Ties van Esch uit Veghel en Vincent de Vroomen legden uit hoe je door gezamenlijke inkoop van gas en stroom altijd goedkoper uit kunt zijn. Als particulier en als grootverbruiker.  Johan Visser demonstreerde zijn specialiteit, BBQ-service, met lekkere hapjes. Samen met een drankje en gezellig napraten werd het een geanimeerde avond. Een goede presentatie van Firma Koek en De Ideeënfabriek, alleszins de moeite waard.

Lees meer

Ondernemer in beeld


Iedere maand nemen we een kijkje in de keuken bij een van onze leden. Deze keer zijn we op bezoek bij Mark van Dinther. Lees het volledige artikel door op de onderstaande button te klikken.

Lees meer

OVM bezoekt Aspergekwekerij Marc en Sandra de Wit


Op 27 maart hebben we een bezoek gebracht aan de Aspergekwekerij van Marc en Sandra de Wit. Hieronder een aantal foto's van het bezoek. Wij bedanken Marc en Sandra voor de informatieve en gezellige avond.

Lees meer

OVM verwelkomt 50e lid


Tijdens een informatieve en gezellige bijeenkomst in de Fiat garage van Frans en Marijke v.d. Dungen maakte de Ondernemers Vereniging Mariaheide bekend dat een nieuwe mijlpaal is bereikt: het ledental van de vereniging is opgelopen tot het mooie aantal van 50 leden. Henk v.d. Brand van AEC Uden b.v. meldde zich onlangs aan en werd meteen in het zonnetje gezet. Het bestuur had voor het bedrijf van Henk een unieke spiegel met authentieke foto\'s van Heise gebouwen laten maken. Een mooie blikvanger voor het Udense kantoor van AEC.

Lees meer

Excursie Bavaria en uiteten Chinees


Zaterdag om drie uur worden we verwacht op het Dobbelsteenplein voor een middagje met de Heise ondernemers. De `Diamond` bus staat al klaar.`Urst un bekske koffie` bij D`n Brouwer en dan is `t tijd om te vertrekken naar Lieshout waar ons een rondleiding door de fabriek is beloofd. Met 2 vrouwen en ongeveer 27 mannen zijn we weer duidelijk in de minderheid. Een half uur later worden we in Lieshout bij de Bavaria café uitgezet. In het mooie Bavaria café worden we ontvangen met, jawel hoor, een lekker glas Bavaria bier. We gaan verder met buurten en wachten tot het onze beurt is om met Joris, de ober annex gids, mee te gaan naar de fabriek. Omdat het allemaal wat langer duurt, hebben wij geluk, we moeten wachten, maar we krijgen nog een extra glas bier. We moeten wel beloven dat we stil zijn, want de andere groep krijgt uitleg in dezelfde ruimte. Voor sommigen onder ons is dat overigens erg moeilijk.Rond half 5 zijn wij aan de beurt, krijgen uitleg in de hal en stappen dan met z`n allen in `t treintje wat ons naar de fabriek zal brengen. We worden uitgezet bij 2 hoge torens, wat uiteindelijk de mouterij zal blijken. Daar wordt het gerst te kiemen en weer te drogen gelegd. Het eerste ingrediënt van bier. We hebben een gezellige gids, een `bietje Helmunds` maar dat mag de pret niet drukken. Daarna lopen we naar de watertoren waar het Lieshoutse `Waater` wordt gemaakt. In deze, soort van, toren wordt bronwater uit de Zuid- Europese bergen omhoog gepompt en daarvan wordt `da lekker pilske` gemaakt. Joris zet de waterval aan en we mogen proeven van dit, inderdaad heel lekkere water. Water wordt als tweede toegevoegd aan het brouwsel wat bier zal moeten worden.We gaan door naar de volgende hal, dáár waar de mout tot een papje wordt gemaakt. Ik ben even de naam van de hal kwijt, maar weet nog wel dat er in het gebouw hele grote ketels staan en dat het er erg warm was. De jassen gaan open, want eindelijk krijgen we het een beetje warm. We mogen het vocht wat uit het papje is gehaald even proeven. Het lijkt op urine, maar is `Wort`. Het drankje is warm en de meesten van ons vinden het niet echt lekker. Het schijnt wel dat Wort goed helpt tegen een opkomende verkoudheid of griepje. De gids neemt nog wat extra want zijn keel is wat schraal van al dat praten, wat ie vooral veel deed.Nadat we het lekkere drankje hebben weggespoeld, gaan we in dezelfde ruimte naar achteren en zien daar op de muur hoe het hele `bier` proces tot stand komt. Als derde ingrediënt wordt Hop toegevoegd en als laatste de Gist om het biertje te voorzien van de nodige alcohol. We mogen weer proeven, maar deze keer is het wel koud en lekker. We hebben niet zo`n groot glaasje meegekregen, voor de meesten een reden om het glas nog een keer te laten vullen.Als laatste worden we weer met het treintje vervoerd naar de bottelarij. Leuk om te zien, maar de hele fabriek stond stil want er wordt in het weekend niet gewerkt. In het kort komt het er op neer dat er flesjes schoongemaakt, gevuld, dichtgemaakt worden en in de krat gezet.Tot slot onze laatste rit in het treintje: terug naar het Bavaria café. Daar waar het lekkere bier en een schaal bitterballen op ons wacht. Heerlijk! Als we vertrekken krijgen we ieder een mooie set glazen mee naar huis.Om zeven uur zouden we eigenlijk weer vertrekken, maar het wordt toch half 8 en we gaan met goeie honger naar Erp om daar te wokken. Een derde vrouw schuift aan bij het gezelschap. Bij de wok is het erg druk, maar ze hebben op ons gerekend en 3 rijen tafels worden gevuld met Heise ondernemers. Gelukkig zijn de wachttijden niet zo lang en kunnen we snel aan de bak. De glazen die we bij hadden worden door de eigenaresse op een tafel gezet. Na afloop worden we er even op gewezen dat de glazen mee naar huis moeten, want er zijn gasten van de wok die dachten dat ze de glazen mochten meenemen, haha.De bus staat alweer op ons te wachten en brengt ons veilig terug naar Mariaheide. Verschillende ondernemers vertrekken huiswaarts en enkele blijven nog hangen bij D`n Brouwer. Misschien dat ze tot in de late uurtjes zijn doorgegaan, maar wij vertrekken een klein uurtje later ook richting de Voorhei, moe maar voldaan van een leuke ondernemersmiddag.Wetende dat er nog meer ondernemers in Mariaheide wonen, hopen we natuurlijk dat zij zich geroepen voelen om zich aan te sluiten bij de OVM. Inmiddels zitten we aan 50 leden. Het is een gezellig clubje. Samen kunnen we ons netwerk vergroten en veel van elkaar leren.Joris, Marijn, Rick en Peter, bedankt namens alle ondernemers voor het organiseren van deze gezellige middag.

Lees meer

Ondernemersvereniging schenkt 1000 euro voor AED


EHBO Mariaheide is blij dat Ondernemersvereniging Mariaheide (O.V.M.) het verzoek voor een bijdrage voor een AED ter harte heeft genomen. O.V.M. heeft een bedrag van €1000,- geschonken om een aanzet te maken voor de laatste twee AED’s die nodig zijn om de kern van Mariaheide ‘hartsave’ te maken.Hartsave wil zeggen dat er bij een hartstilstand binnen zes minuten een AED beschikbaar is en aangebracht moet zijn op het slachtoffer, om goede hulp te kunnen bieden voordat de ambulance gearriveerd is.Het geeft een goed gevoel dat de Heise ondernemers hiervan het belang inzien en dat zij dit belangrijk vinden voor de gemeenschap van Mariaheide.EHBO Mariaheide zal zich blijven inzetten om voldoende AED’s te kunnen plaatsen. Elke gift is natuurlijk ook belangrijk én welkom. Dit mag en kan altijd. Neem hierover contact op met Henk Verstraten, telefoon: 0413-362547.EHBO Mariaheide bedankt O.V.M. voor het mooie bedrag van €1.000,-, dat voor dit doel bijeen is gebracht.De volgende ondernemers hebben gezorgd voor deze mooie bijdrage:ABG Varkens;Agri Service van Duijnhoven;Albert van den Broek Schilderwerken;Aspergekwekerij de Wit;Autobedrijf Toine van Creij;Café/Zaal D’n Brouwer;Consensus Tuinen;De Hei Agro;De Wit Metaaltechniek;Eeterij Smulders;Fiat Van den Dungen Veghel;Inner Dreams;’t Klavertje;Mijn Eigen Lijn;Martijn van Os Hovenier;Naaicentrum de Speld;’t Pakhuys Badkamers;Pica Kappers;Piet van de Velden Installatiebedrijf;Schepers Elektrotechniek;Stal de Toren;Tikx Fietsen & Accesoires;Vabema BV;Van Dinther Mechanisatiebedrijf;VD Electro;We Create IT;

Lees meer

Succesvolle derde ledenbijeenkomst OVM!


Op 8 maart j.l. organiseerde de Ondernemersvereniging Mariaheide een derde bijeenkomst voor haar leden. Locatie voor deze avond was Stal de Toren. Onder aanwezigheid van een 30-tal leden werd aandachtig geluisterd naar de presentatie van Rinio van der Ven. Hij vertelde over verschillende zaken zoals personeelsbeleid, samenwerking en organisatiebeleid. De avond werd afgesloten met een hapje en drankje.

Lees meer

Ledenaantal OVM blijft groeien!


Een maand voordat de eerste activiteit van 2012 van de ondernemersvereniging zal plaatsvinden zijn er wekelijks nog nieuwe aanmeldingen.In 2012 hebben de volgende bedrijven zich bij ons aangesloten:Van der Zanden GroenprojectenVabemaDaandels VarkensbedrijfTonies TV reparatie en verkoopDierenartsencombinatie Aadal8 maart zal er er een korte ledenvergadering plaatsvinden met daarna een gastspreker. Uiteraard is er daarna gelegenheid om te netwerken. Mochten er nog bedrijven zijn die interesse hebben om lid te worden dan kunt u contact met ons opnemen.

Lees meer

Ondernemers Mariaheide op bezoek bij DHL


Op vrijdag 18 oktober is de Ondernemersvereniging Mariaheide op bezoek geweest bij het distributiecentrum van DHL in ’s-Hertogenbosch. De excursie werd afgesloten met een feestavond bij Café D’n Brouwer in Mariaheide.Twintig ondernemers gaven zich op voor het werkbezoek aan het distributiecentrum van DHL. Na een algemene presentatie onder het genot van een broodje, bekeken de ondernemers het sorteerproces in de bedrijfshal. Hier verwerkt DHL ruim 7.000 pakketten per dag.Als afsluiter van dit educatieve bezoek organiseerde OVM een feestavond in Café D’n Brouwer. Hier kwamen ook ondernemers op af die niet in staat waren DHL te bezoeken. In een levendige sfeer praatten de leden na over het uitstapje en legden ze waardevolle contacten.Het bezoek bij DHL is één van de vijf excursies die OVM jaarlijks organiseert. Tijdens deze excursies halen lokale ondernemers de onderlinge banden aan, leren ze van elkaar en beleven ze een gezellige dag.De OVM bestaat uit ondernemers uit Mariaheide en ondernemers die een sterke band met de plaats hebben. De vereniging, die nog relatief jong is, verwelkomt nieuwe leden. Met hun aanmelding staan ondernemers sterk tegenover de gemeente, blijven ze op de hoogte van interessante ontwikkelingen en kunnen ze netwerken met andere ondernemers.

Lees meer