Van Dinther BV

Van Dinther BV is een allround constructiebedrijf en machinefabriek in Velp. Een puur familiebedrijf wat wordt gerund door de gebroeders Van Dinther waaronder de in Mariaheide wonende Mark. Het constructiebedrijf richt zich op de engineering, productie en de montage van constructies, installaties en machines ten behoeve van de (agrarische) industrie en de bouw. Het bedrijf werd in de vorige eeuw opgebouwd door de ouders in een schuur aan de ouderlijke woning. In 2010 werd een nieuw en modern bedrijfspand gebouwd in Velp (N.Br.). Het bedrijf werkt met harde, koude materialen maar met een hartelijke ontvangst; warm en met een lach. De warme benadering en de hartelijke lach zijn Mark op zijn lijf geschreven. Hij houdt zichtbaar van mensen en heeft plezier in zijn werk,. Dit zelfde geluid horen we uit het carnavalsleven van de Heikrikkels uit Mariaheide.  Mark is hier 17 jaren lang actief geweest bij  de Raad van XI.

Mark is als kind opgegroeid tussen de machines. Met name landbouwmachines en tractormotoren. Na school en zaterdagen waren de tijden dat hij met hoofd en handen mee kon werken. Zijn hart ging vooral sneller kloppen als hij iets kon verbeteren, mensen hun vraagstukken kon beantwoorden en hierin  mee mocht denken en kon ontwikkelen. Al snel wist hij wat hij later wilde gaan worden. Zijn passie voor het ontwikkelen en fabriceren van machines zat er al op jonge leeftijd in.

Mark typeert zich vooral door zijn veelzijdigheid, wat we terug horen in de diverse werkzaamheden die hij uitvoert. Van producten uittekenen, ontwikkelen en verbeteren tot verkopen. Tot en met klantcontacten  in het Noord-Brabantse Velp, de Benelux  of andere delen van de wereld. Wat opvalt is de dienstbaarheid die in elke zin die Mark uitspreekt doorsijpelt. De producten moeten aansluiten bij de wensen van de afnemer. Het moet nuttig en toepasbaar zijn, tot in elk detail moet het kloppend zijn voor de klant. Wanneer de verhalen over de resultaten voor de agrariĆ«rs gaan, hoe zij er met hun bedrijf voordeel aan kunnen beleven, zien we de twinkeling in de ogen van Mark toenemen. Hierin kan hij zijn eigen ondernemersgeest kwijt. Hij vindt de afwisseling  en veelzijdigheid waar hij in zijn werk van houdt. Als kind had hij zijn ogen altijd al open en keek rondom zich naar wat er allemaal is en wat er allemaal nog meer mogelijk is. Wanneer Mark dit ook nog kan combineren met mensen, voelt hij zich op zijn best. Dit zien, horen en voelen we ook  in de rust, aandacht en tijd die Mark neemt voor dit op service gerichte gesprek en de rondleiding die volgt door de fabriek..... Een ondernemer met het hart op de juiste plaats die altijd tijd en aandacht heeft voor zijn personeel en de klant.