Smulders

Sinds 1994 runnen John & Jolanda Smulders een snackbar met catering in Mariaheide. Het is op een locatie waar altijd al bedrijvigheid is geweest: van opzet van de 1e speeltuin in de omtrek en eierverkoop, tot groentewinkel en 1e snackbarvorm vanonder het afdak van het huis bij de speeltuin tot de huidige vorm van nu: “Eeterij Smul der ’s” En dat je er kan smullen dat kunnen wij inmiddels bevestigen! Wanneer we met John spreken over het ontstaan van zijn bedrijf gaat hij al snel over tot zijn passie, namelijk het koksgedeelte.

Hij is kok en houdt ervan mensen verzorgde voeding voor te zetten. Hij heeft niet voor niets de slogan “Je ziet wat je eet en je eet wat je ziet” op zijn website staan en dat wil hij graag voor iedereen neerzetten. Ongeacht of dit bij hen in de snackbar, bij een (bedrijfs)catering of een evenement is. Alles dient even op maat mogelijk te zijn voor elke klant en daar gaat hij voor. Zijn passie is eten bereiden en dat horen we ook terug als hij er smaakvol over verteld. Eten bereiden doet hij achter de schermen en dat is een rol die hem past. Hij kan dan bezig zijn met wat hem blij maakt en dat zien we aan zijn gezicht wanneer hij hierover spreekt. Wanneer het gesprek richting snackbardeel gaat neem Jolanda het over. Er zijn namelijk 2 afdelingen bij Eeterij Smul der ’s en de snackbar is niet John zijn afdeling zegt hij met een grijns.
Het gezin is met de snackbar gestart toen zij nog in Veghel woonden, maar toen er na 1,5 jaar gelegenheid kwam om bij hun bedrijf te gaan wonen hebben ze dat direct gedaan. Het vele op en neer rijden in verband met de schooltijden van de kinderen hoefde niet meer en er kwam rust en groei op gang. Nu zijn de jongens inmiddels groot en is de jongste zoon ook kok en de oudste zoon actief met een mobiele snackwagen. Om in eettermen aan te sluiten merken we hier dat de appels vooralsnog niet ver van de boom vallen.
John en Jolanda hebben genoten van de eerste bijeenkomst van OVM en waren zo enthousiast dat ze direct allebei lid zijn geworden.